Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

zondag 9 december 2007

Maatschappelijke Aansluiting -3-

'Agenten balen van verplicht boetes uitdelen’

Hilversum, 9 dec. Politieagenten vinden het vervelend dat ze verplicht boetes moeten uitdelen voor kleine vergrijpen als het niet kunnen tonen van een identiteitskaart.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP zei zondag in het radioprogramma De Andere Wereld van de Ikon dat het erop lijkt dat boetes uitschrijven het doel is geworden in plaats van het middel. „De mensen verliezen het respect voor ons.”

BRON

Zo is dat gevoel goed omschreven - ze moeten de wet handhaven - niet afdwingen of de rechter spelen - want ze zijn geen rechters - dat de rechterlijke macht nu is gedeligeerd naar het operationele niveau is een slechte ontwikkeling. Maar de rechtelijke macht heeft het druk.
Daarmee is de noodzaak geboren om meer taken, kleine zaken over te laten tot het operationeel niveau - dat was al, maar nu geld dat ook voor zaken waarbij verwijzing, correctie, normering mogelijk is - eigenlijk de niet criminele zaken.

Verwijzen is opvoeding - belangrijke opvoeding die tweeledig is -
Ten eerste informatief : Deze actie is niet toegestaan of u moet zich houden aan de volgende norm, Ten tweede is deze opvoedkundig omdat ze de burger respecteerd - als volwaardige medepagagier van het lijnschip de maatschappij.

Dit laatste gaat verloren en daarmee sleept het ook het eerste middel mee in de prullebak.

Geen opmerkingen: