Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

zondag 9 december 2007

Afrikaanse Aansluiting

Europeanen willen Mugabe liefst ontkennen
(negeren is een beetje archaïsch)

Brussel, 8 dec. Europa heeft voor de top met Afrika meer op de agenda staan dan de schen-ding van mensenrechten in Zimbabwe. Zoals klimaat, energie, handel en illegale migratie.

De diplomaat, de parlementariër en de voorzitter van de Europese Commissie verzekeren het in alle toonaarden: het is níet de ‘top van Mugabe’, maar de top van Afrika die de EU-regeringsleiders – zonder de Britse premier Brown die wegblijft uit protest tegen Mugabe’s komst – dit weekeinde in Lissabon houden met de presidenten van 53 Afrikaanse landen.

De president van Zimbabwe zal aandacht trekken, maar als het aan de EU ligt wordt hij vandaag en morgen zo veel mogelijk genegeerd. Europa heeft meer op de agenda staan dan Mugabe aanspreken op de schendingen van de mensenrechten in zijn land. De tanende invloed van Europa in Afrika – arm, maar rijk aan grondstoffen – is een grotere zorg.

BRON

Als je invloed wilt hebben moet je opvoeden - wil je opvoeden moet je eerst je zelf goed leren kennen - om je zelf goed wilt leren kennen moet je openstaan voor kritiek - als je open wilt staan voor kritiek moet je middelen hebben om je zelf te vormen - om je zelf te kunnen vormen moet je een basis hebben - we moeten als Europa werken aan een BASIS - als voorwaarde voor meer invloed in Afrika dat niet alleen productief is maar ook op langer termijn wederzijdig profitabel.
Welke Basis heeft Europa ontwikkeld in de laatste 50 jaar?


dit is een vraag aan mijzelf.. en eventueel aan de lezers..
Ik zou het heel aardig vinden als iemand hier een paar
voorbeelden schept.. en scherpt..

Geen opmerkingen: