Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

maandag 10 december 2007

Tweezijdig moralistische Aansluiting

Het moge gezegd worden in deze donkere tijden, Servië is lichtelijk aangeschoten, waar het Servische bewind Ratko Mladić en Radovan Karadžić laten lopen vanwege angst voor een overwinning van Ultra-rechts, trekt men nu aan de bel in Den Haag om Kosovo te behouden.

Heet hangijzer is ditmaal de kwestie Kosovo. Nu de internationale troika bestaande uit de EU, Rusland en de VS, uiteen is gevallen, wil Servië via het Internationaal strafhof de enclave dwingen om zich naar Servisch model te schikken.

De Verenigde Staten zijn voor een onafhankelijk Kosovo.Rusland en de drie EU-leden Spanje, Cyprus en Slowakije zijn hiertegen. Rusland steunt Servië maar wil geen uitspraak doen en vreest voor onrust in de Balkan.

Mijn persoonlijke mening is dat de Serven een keer moeten ophouden met janken, zich volwassen moeten tonen en de bezetting opgeven. Haal de nu aanwezige Servische bevolking terug en geef Kosovo terug aan het rechtmatig bestuur van Albanië.




+ zijn er nog updates over deze kwestie (org.21/11/2007 - edit 12/11/2023)

1 opmerking:

heraux zei

Allereerst Hartelijk welkom geheten als mede-auteur op het CriticAlignment blog.

En verder, Het geval Kosovo en Servië is inderdaad best complex als net zo simpel.

Eigenlijk doet het verleden er niet zo toe.. maar men heeft het verleden erbij gesleept. Maar net zo hard te toekomst.

Het verleden was de samengepakte toestand van de volkeren - zoals dat nu zo vaak nog voorkomt. En de toetreding, het economisch interesant zijn van het gebied richting Europa, als onderdeel van Europa in de toekomst cq heden.

Als je er een tijdsbalk op uitzet dan zien we een ontwikkeling van ongeveer honderd (100) jaar.