Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

zaterdag 15 december 2007

Anti fascistische Aansluiting

Antifascisten kopen kaartje concert Heesters

zaterdag 15 december 2007 17:27

Een vereniging van antifascisten heeft ongeveer 25 kaartjes gekocht voor een optreden in Amersfoort van de 104-jarige 'omstreden' zanger Johan Heesters. Volgens de club heeft Heesters in de Tweede Wereldoorlog voor de nazi's opgetreden. Heesters zelf heeft dit altijd ontkend.

Johan Heesters (104)
Johan Heesters (104)

Ik betreur de ophef

Heesters vindt het jammer dat zijn optreden zoveel commotie veroorzaakt. In een Duitstalige open brief uit hij zijn verdriet.

Het optreden van de operettezanger wordt op 16 februari gehouden in theater de Flint. Vandaag is de voorverkoop begonnen en dat was voor oud-verzetsstrijders en antifascisten aanleiding om naar het theater te trekken.

Orde verstoren
Volgens theaterdirecteur Pieter Erkelens is de voorverkoop zonder problemen begonnen. Wel hebben tegenstanders van Heesters kaartjes gekocht voor het optreden, mogelijk om daar de orde te verstoren, meldt de regionale zender RTV Utrecht.

BRON

Gaan we nu alle vioolspelers en basgitaristen, pianisten, trompetisten opzoeken en ze uit actieve dienst zetten omdat ze ooit voor een fascist hebben gespeeld - hoe wisten ze dat, puur aan de verpakking gezien? - Buiten dat is het heel erg LAM om nu een 104 jarig mens te gaan vervelen- ja vervelen - met dit verre verleden.
Wie kan mij uitleggen welk effect deze actie heeft?

Geen opmerkingen: