Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

zaterdag 15 december 2007

Zelfdodelijke Aansluiting

ANWB tegen zelfdoding

Volgens nieuw onderzoek kampen veel Nederlanders met doodsverlangens.

Door: Mirjam Schöttelndreier

Inmiddels is Elmira Engel (37) er heel openhartig over: ze heeft drie keer een zelfmoordpoging gedaan. De laatste keer, tien jaar geleden, benadrukt ze, was ze volkomen serieus. ‘Ik was klaar met het leven, ik was op en leeg.’ Ze had zich in een hotelkamer met een overdosis pillen en een plastic zak over haar hoofd, van het leven willen beroven.

Toch mislukte haar poging, ondanks de voorzorgsmaatregelen die ze had getroffen, zoals het slikken van anti-misselijkheidspillen en het opzetten van een petje op haar hoofd, zodat de plastic zak niet meteen tegen haar mond zou kleven en ze hem in een vroeg stadium in een reflex van haar hoofd zou trekken. ‘Ik werd na drie dagen wakker in de hotelkamer die ik had geboekt. De schoonmakers stonden voor de deur en konden er niet in.’

BRON

Je wilt niet meer, de pot is leeg - het laatste druppeltje remvloeistof is bestemd om je te weer houden het niet te doen - geen rede meer om verder te gaan - uitgebrand..opgelost.

Zelfmoord - je ziet het niet meer zitten - zelfs de liefde van de ander is onzeker, misschien zelfs een bedreiging. Wat gebeurt er in die bovenkamer als het alarm afgaat, de hoofdschakelaar klaar om voor altijd op uit te gaan?

Moeilijker kan het niet - waar vind je een zelfmoordenaar net voor zijn laatste sprong en hoe krijg je deze overtuigt iets voor de wetenschap te doen - en is dat Ethisch..


Geen opmerkingen: