Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

donderdag 22 november 2007

Economische en sociale Aansluiting -1-

Werknemers slecht af bij ontslag via CWI

Gepubliceerd: 22 november 2007 15:34 | Gewijzigd: 22 november 2007 15:54

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 22 nov. De ontslagprocedure van het CWI verloopt niet eerlijk. De belangen van werkgevers wegen zwaarder dan die van werknemers, concludeert Alex Brenninkmeijer, de Nationale ombudsman, na onderzoek.
Alex Brenninkmeijer, de Nationale ombudsman.   (Foto WFA)
Alex Brenninkmeijer, de Nationale ombudsman.
(Foto WFA)

De procedure bij het CWI is een van de twee manieren waarop werkgevers in Nederland hun werknemers kunnen ontslaan. De andere weg is de kantonrechter te vragen de arbeidsovereenkomst te ontbinden. De twee routes worden ongeveer even vaak gebruikt, waarbij vooral kleinere werkgevers voor het CWI kiezen omdat die procedure in beginsel kosteloos is. Het plan van dit kabinet om deze ingewikkelde procedures af te schaffen sneuvelde deze week onder grote druk van de PvdA-fractie en de vakbonden.

BRON

De rechten van de mens op werk worden omgebogen tot plichten - dan heb je werk maar geen nuttig inkomen - een markt-strategische ombuiging van een 1e wereld land tot een werkaanbiedend 2e, 3e wereld land. Ook weer goed voor de bewustwording - maar functioneel en practisch een rampzalige ontwikkeling. Goedkoper kunnen we het niet maken.

Om voor het CWI belangrijk en een interesant partner te blijven bij bedrijven is men min of meer genoodzaakt de rechten van de wergnemer te verlichten of uit te lichten. Men vormt zich tot koppelbaas of uitzendbureau met een GmbH smaakje. Alles moet commercieel - als de werknemer dat nu ook inziet en zich vereenigd in eenen werkneemers-vereeniging die hun belangen zoude behartigen dan zou den werkende mensch in een seeker grootst mogelijke manier worden voorsien in zyn elementaire waerden maar de tyd schryd gesteag achteryut en daarmede verliest onsch eigen land aan basale waarden voor den werkende mensch.

Geen opmerkingen: