Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

donderdag 22 november 2007

Missende aansluitingen -1-

Een hedendaags heksenproces

De Haagse verpleegkundige Lucia de B. is veroordeeld op basis van statistische rekensommen en ‘ketting’-bewijzen. Een verbijsterend onrecht volgens schrijver Maarten ’t Hart.

Maarten 't Hart

Op 5 augustus 1595 werd te Kampenhout de 50-jarige Josyne van Beethoven gearresteerd. Dorpelingen beschuldigden haar ervan dat zij met de duivel een verbond had gesloten. Vier keer was, juist op het moment dat zij langsliep, een paard plotseling gestorven. Ze werd overgebracht naar de gevangenis van Brussel. Daar liepen nieuwe beschuldigingen binnen. Toen ze langs een stoeterij stapte, vertelde een nieuwe getuige, had een paard spontaan bloed gepiest en was aan een koliek gestorven. Een boer wist te vertellen dat de melk van één zijner koeien reeds zuur uit de uier was gekomen toen Josyne voorbijkwam.

2 opmerkingen:

Kpuc zei

Ik vraag me af hoe Maurice de Hond gaat varen nu hij is gemuilkorft ;)

heraux zei

Opinie peilen is een - Opinie maken is iets anders - de een is passief de ander actief - en actief iemand het leven zuur maken met slecht onderbouwde bewijsmiddelen is slecht voor de persoon in kwestie en nog slechter voor het recht in deze.