Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

vrijdag 23 november 2007

Culturele Aansluiting -1-

Najib Amhali staat tussen alle partijen

Door ARNO GELDER
Toen hij ooit werd gevraagd in een tv-serie een Turk te spelen was voor het Najib Amhali (36) mooi geweest. De Marokkaanse Nederlander is sindsdien bovenal Najib Amhali. ‘Al die etiketten, gek word je er van’
afbeelding vergroten Najib Amhali, speciaal verkleed voor de tv-serie Najib wordt wakker. FOTO LILIAN VAN ROOIJ
Het ‘merk’ Najib Amhali is inmiddels een familiebedrijf geworden. Broers Jamal (33) en Reduan (25) zijn manager en tourmanager van de cabaretier, die zijn winnende debuut tijdens het Leids Cabaret Festival opende met de in kleinkunstkringen legendarische zin ‘Als Marokkaan kom ik graag bij de mensen thuis’.

Het is Hollands gezellig op het kantoor van de Amhali-broers in Amsterdam-Osdorp - op steenworp afstand van de veel besproken Slotervaartbuurt. Het is typerend voor de oprechte eenvoud van Najib Amhali dat hij niet, zoals de meeste impresariaten, voor een luxe behuizing binnen de grachtengordel kiest.

bron

Ik vind Najib Amhali sterk - heerlijke sterke ochtend koffie of middagmaal - of avond ontspanning. Even weer iets anders. Net weer iets anders, scherp, soms direct frontaal.
Maar Nederlanders met hun slecht ontwikkelde gevoel voor Serotonine en l-Dopa hebben zoeen kik schijnbaar nodig om tot inzichten te komen.

Geen opmerkingen: