Voor diegene die willen reageren - U heeft Gmail account nodig

donderdag 22 november 2007

Warme Aansluiting -1-

"Klimaatsverandering kan tot oorlogen leiden"

De opwarming van de Aarde kan oorlogen veroorzaken, economische ontreddering en volksverhuizingen, zo staat in een rapport van wetenschappers in Hongkong die de effecten van extreme temperaturen hebben bestudeerd.

Onderzoekers van de Universiteit van Hongkong stelden vast dat in de vorige eeuwen extreem koud weer gepaard is gegaan met oorlogen, bevolkingafnames en economische crisissen. De verhouding aan oorlogen in een koud klimaat was bijna dubbel zo hoog als aan oorlogen in een warm klimaat. Periodes van sociale onrust over de eeuwen heen vielen samen met extreem weer.

BRON

Oorlogen worden gevoerd voor de meest uiteenlopende dingen maar basaal gaan ze om een paar basis zaken - ruimte, grondstoffen, vrede, respect, vrijheid, ontwikkeling en vooruitgang - wellicht weten de lezers er nog een paar toe te voegen.

Omdat de leefruimte van de mens onder druk staat - de kritische aansluiting tussen mens en dier, mens en machine, mens en industrie, mens en vertier, mens en rust etc steeds verder beperkt wordt komen ook de wetten onder druk te staan die mens rechten geeft tot deze ruimte. Men moet zich als mens steeds meer terugvallen op hulpmiddelen, verzwakt of magere vormen van dat gene van wat men zoekt. Surrogaat vrijheid en Surrogaat ruimte die nu steeds meer op het virtuele vlak zich uitstrekt.


Geen opmerkingen: